fbpx

Free shipping within the EU!

Varför bärsjal?

Oavsett om du ska få eller precis har fått en nyfödd bebis kan en bärsjal eller bärsele vara ett mycket bra hjälpmedel. Med en ringsjal kan du bära bebisen tryggt och bekvämt nära dig utan att behöva oroa dig för ryggvärk, stelhet eller sämre rörelseförmåga. Istället agerar din bärsjal som en extra omslutande famn åt barnet som du kan använda i alla lägen, såväl inom- som utomhus. 

Bärsjalen ser till att din bebis sitter tätt omsluten nära intill din kropp vilket bidrar till att barnet känner sig lugnt och rofyllt. När du rör dig med din bärsele vaggas barnet på ett behagligt sätt. Med våra bärsjalar kan du känna dig säker på att både du och bebisen får en bra start på ert nya liv tillsammans.

Vad är en bärsjal?

En bärsjal är kort sagt ett hjälpmedel som du kan ta till under de första åren av bebisens liv. En bärsjal kan användas från nyfödd och upp till ca. 3 år. Bärsjalen knyts runt din kropp, som en bärsele fast med hjälp av ett tygstycke, och ser till att barnet hamnar tätt intill dig. Samtidigt får du bärhjälp och stöd från ringsjalen vilket lämnar både händer och armar fria att fixa med annat.

Vi på LUIE erbjuder bärsjal och bärsele av högsta kvalité, där du som nybliven förälder kan hitta en modell som passar dina och barnets önskemål samt behov. Oavsett vad du söker i form av ergonomisk bärsjal eller ergonomisk bärsele för bebis kan du hitta en favorit hos oss. 

Fördelarna med att använda en bärsjal

Det finns många fördelar med att använda en bärsjal till sin bebis, för såväl dig som förälder som för bebisen. 

 • Du får mer rörelsefrihet och får båda händerna fria
 • Du slipper bära runt barnet med enbart dina armar och belastar därmed inte armar, axlar, nacke och rygg 
 • Forskning visar att den täta placeringen intill din kropp har en lugnande effekt på bebisen 
 • Studier visar att barn som blir burna i sjal gråter i snitt 50% mindre än barn som inte blir burna
 • Bebisen omfamnas nära dig 
 • I bärsjalen kan bebisen känna din kroppsvärme och doft samt höra ditt hjärta slå. Det är en trygg plats 
 • Placeringen i bärsjalen gör att barnet vaggas lätt och bekvämt
 • Bärsjalen kan användas på flera olika sätt och i olika positioner ända upp till 3 års ålder
 • Studier har visat att föräldrar som bär i sjal tenderar att ha bättre självförtroende då de snabbare lär sig att tyda barnets signaler

Är det säkert att använda en bärsjal?

Det har visat sig vara väldigt viktigt att man som förälder bär på och håller bebisen nära intill sig under de första sex månaderna av livet. Att ta hjälp av en bärsele eller sjal för bebis för att få till denna närkontakt utan att behöva låsa eller anstränga kroppen kommer med många fördelar för både förälder och nyfödd. 

Så länge du använder bärsjalen enligt instruktioner och ser till att knyta den rätt finns det mycket som talar för att det är både tryggt och säkert. Våra bärselar och bärsjalar säljs med tydliga instruktioner både för hur man knyter tyget, placerar och fäster selen och positionerar barnet på rätt sätt. På så sätt är de säkra och trygga att använda.

Hur använder jag en bärsjal?

Det är som sagt viktigt att du använder din bärsjal eller bärsele på rätt sätt för att den ska vara bra och säker för både dig och din bebis. Olika bärsjalar och bärselar kan användas på lite olika sätt, så bäst är att alltid följa den specifika instruktionen som medföljer vid köp. Några saker som kan vara bra att tänka på är att:

 • En bärsjal ska knytas runt kroppen, medan en bärsele fästs runt dig med hjälp av olika remmar
 • Du kan själv välja om du ska ha din bärsjal på ryggen eller magen
 • En bärsjal kan användas även för nyfödda bebisar
 • Se alltid till att bebisen sitter i en position där den kan andas fritt
 • Hur du knyter eller fäster din bärhjälp beror på barnets behov, storlek och vikt
 • Håll alltid koll på barnets temperatur – så det inte blir för varmt
 • Välj en bärsele eller bärsjal som ger dig tillräckligt mycket stöd och som kan justeras efter barnet

Här kan du läsa mer om hur du använder våra bärsjalar.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By continuing to browse on this website, you accept the use of cookies for the above purposes.